Silly Walks

 

Najaar 2019 leek een seminar over verandering actueel. Noortje en Carlien stroopten de mouwen op en staken van wal: op naar de KvK. Silly Walks bestond. Het moest groot en meeslepend, met meer dan duizend deelnemers, tientallen workshops en talloze ultieme sprekers. Zelfs de Van Nellefabriek was (bijna) te klein. Kunst in de hoofdrol en de mens centraal.

Maart 2020. Een eind op weg, maar alles om ons heen veranderde. Ons thema werd werkelijkheid. Gevalletje bijsturen...

Het werd een serie. Persoonlijke gesprekken over de onverwachte loop van het leven. 100 gasten per keer. Interactief, met één spreker, een actueel thema en, vanzelfsprekend, kunst. Een blik op een andere werkelijkheid. Wat betekent veerkracht en weerbaarheid? Valkuilen en kansen. Voor iedereen.

Najaar 2020 leek haalbaar. Helaas, de pandemie denderde door; begin 2021 dan? In de tussentijd schrijven we korte stukjes over verandering. Aan de hand van kunst. En alles wat nu speelt.

Wij

Carlien Oudes: maakt schilderijen en tekeningen van stedelijke- en natuurlandschappen. Als curator organiseerde ze al zeven succesvolle ‘ZomerExpo’ tentoonstellingen in het Gemeente Museum (nu Kunstmuseum) in Den Haag, en in Museum de Fundatie in Zwolle. En verder, veelzijdig en versatiel. Bv adviseur culturele projecten, docent beeldende kunst, schrijver en mantelzorger. Steeds ontvankelijk, wars van conventie en idealistisch. Een bewogen leven met veel veranderingen.

Noortje Tan: Innovator, met liefde voor kunst, cultuur en wetenschap. Ervaringsdeskundig in bijtijds ‘het roer om’: Als jurist en psychologe  jaren als KLM-stewardess de wereld rond, vervolgens aan de UvA: een methodiek voor de Jeugdgezondheidszorg. Vanuit eigen bedrijf werd dat een landelijk product. Ontwikkelde met twee vriendinnen de app ‘Menofood’, met informatie over voeding en/in de overgang uit. En was als ‘Founding Director’ van Cityscapes Foundation, zes jaar actief op het snijvlak van architectuur en kunst. Nu naast Silly Walks actief voor Psychosenet.

 

Scroll to top